שתף ב-Facebook
שתף ב-Twitter
שתף ב-WhatsApp
לחץ ליצירת קשר
דף כניסה לחץ להרשמה ההודעות שלי חיפוש מורחב שאלות ותשובות צור קשר

על תופעת המתגרשים המבוגרים, מדוע, למה ואיך?


כאשר בוחנים מקרוב את מפת הגירושין בארץ, מגלים שלא מעט ממקרי הגירושין (כ-20 אחוז) מתרחשים בקרב זוגות בני ארבעים וחמישים. אם רוצים הסבר לכך אפשר למצוא אותו בחיבור של שלושה נתונים שאינם קשורים בהכרח אחד לשני.

הנתון הראשון מוכיח כי גדל מספר הזוגות אשר מתחתנים כיום בגיל מאוחר יחסית למה שהיה נהוג בעבר; הנתון השני מצביע על כל שאחד מכל ארבעה זוגות מתגרש; והנתון השלישי מציג נתוני לפיהם תוחלת החיים הכללית עולה - ניתן לחבר את שלושת הנתונים הללו ולהתחיל להבין כיצד מציאות חיינו מביאה לכך שתופעת המתגרשים הרבים בקרב גילאים 40 ומעלה כנראה כאן כדי להשאר ולשנם רבות, לצער רבים.

גירושין מעולם לא היו דבר נעים, בוודאי לא לזוגות שיש להם ילדים, אפילו אם במקרים אלו ההורים נחשבים יחסית מבוגרים והילדים כבר נמצאים בגיל שהם יכולים להתמודד לכאורה עם גירושי הוריהם. גם עבור בני הזוג עצמם לא מדובר בעניין פשוט, הרי הם התחתנו במחשבה שיחיו ביחד לנצח, עם הבטחה שיהיו אחד עם השני בטוב וגם ברע, ופתאום הם מתעוררים בוקר אחד (ועוד כמה בקרים..) ומגלים שזה לא ממש כך, ועליהם להתחיל פרק ב' בחיים מבחינה אישית, זוגית ומשפחתית.
 

להתגרש בגיל מבוגר - איך נעשה זאת נכון?

את השאלה המורכבת הנ"ל רצוי לנסות ולפרק לשני חלקים מרכזיים, החלק הרגשי והחלק הפרקטי -
איך מתגרשים מבלי "ללכלך" את הקשר, ללא מאבקים מורכבים ואינסופיים וכיצד לעשות את ההליך בצורה נכונה ומושכלת.

בנוגע לחלק הראשון, החלק הרגשי והאמוציונלי, ההמלצה הרווחת ברוב המקרים אומרת כי יש לנסות ולהגיע ביחד להסכמה שכדאי לפנות לדרך של פרידה בצורה יפה ומכובדת כמה שניתן, לפני שמערכת היחסים תדרדר לבעיות ומתחים קשים יותר שמהם היה בלתי ניתן לסיים בצורה נאותה. ישנם לא מעט זוגות שמנסים בכוח "להחזיק את הקשר", לסחוב עוד שנה ושנה מתוך כוונה טובה - חס וחלילה לא להתגרש, לא להיות לבד, בתקווה שאולי הרומנטיקה עוד תצוץ, תשחזר ימים טובים מהעבר ותשמור עליהם מהווה, אך בו בזמן הם שוקעים יותר ויותר עד שכבר אין מה ואיך לתקן.

מבחינה רגשית מה שנכון לעשות הוא ראשית להכיר במציאות העגומה ולהודות שזה פשוט לא זה, לא עוד. ההחלטה הזאת יכולה לבוא מתוך הבנה של שני הצדדים שפשוט הם לא מוצאים עוד עניין אמיתי במערכת היחסים - זה יכול לבוא אחרי פגישה וייעוץ מקצועי עם מטפל זוגי וזה פשוט להגיע בעקבות שורת משברים קטנים שמביאה לחורבן הזוגיות. נציין כי לרוב זוגות בגילאים 40-50 פלוס מתגרשים כי הם חשים שכבר אין ביניהם הרבה במשותף - הילדים עזבו את הבית, תחומי העניין השתנו והתרחקו עם השנים בדומה לחברים המשותפים, הרצונות והשאיפות פתאום תפסו כיוונים אחרים, אולי אף נגדיים לגמרי - כל מה שהחזיק אותם ביחד עד כה פשוט נעלם.

בעניין החלק השני, החלק הפרקטי כאמור, הרי שבשביל להפוך את הליך הגירושין לפשוט ומהיר יותר, יש להגיע להסכם גירושין מוסדר בהסכמה, וזאת במקום להיגרר למאבקים משפטיים יקרים וכואבים - עדיף לשני הצדדים להגיע להסכמה הדדית וברורה, כשעו"ד מלווים את התהליך לצורך אישור המסמך כמקובל. לרוב מרבית העניין בהליך זה הוא ביצוע חלוקת רכוש, כאשר רצוי כמובן לעשות את זה בצורה שלווה ונעימה, במטרה שכבוד הדדי מסויים יישמר כמה שניתן וכל צד יוכל לצאת אל חייו החדשים בצורה שקטה ונקייה יותר.